About

In 2007, several Indonesia coffee farmer groups, exporters, roasters and retailers decided to performed a Specialty Coffee Association of Indonesia (SCAI) to improve and increase the quality of Indonesian Arabica coffee quality and quantity. SCAI were Founded in 2008 and its membership are open for individual, institutions and coffee community who deal with specialty coffee (farmerly only Arabica but later Fine Robusta also available) from Indonesia. All are Including Individual farmers, farmers group, buyers, roaters, exporters, retailers and individual/person who had the same mission.

The Tagline of the Association is “Excellent in Diversity” which are reflection of the diversity of Indonesia Coffee flavor, the variety among farmers who grow it and environment where its planted spreads out from West to the East of Indonesian Islands. Every ecosystem and soil of Indonesia has created to the coffee with Unique cupping profiles according to where the coffee growth

Mission

  • To Improve the Quality, Quantity and Market Price specialty coffee Indonesia
  • An effective forum as a mediator and facilitator for all members involved to generate income and a better life
  • Assisting learning / education at the level of cultivation, the process, training certification (Q and R Grader),certification of coffee beans (Q Coffee License) as well as Indonesian specialty coffee marketing in local and international markets.

Pada tahun 2007, beberapa kelompok petani kopi Indonesia, eksportir, roaster dan pengecer memutuskan untuk membentuk Asosisai Kopi Spesial Indonesia (AKSI) untuk meningkatkan kualitas mutu serta kuantitas perkopian di Indonesia. Aksi didirikan pada tahun 2008 dan keanggotaannya terbuka bagi individu, lembaga dan komunitas kopi yang berhubungan dengan kopi spesial (Sebelumnya hanya Arabika tetapi kemudian Robusta terbaik juga tersedia) dari Indonesia. Semua yang termasuk petani Individu, kelompok tani, pembeli, roaster, eksportir, pengecer dan individu / orang yang memiliki misi yang sama.

Semboyan dari Asosiasi adalah “Istimewa dalam keanekaragaman” yang merupakan cerminan dari keragaman rasa kopi Indonesia, berbagai kalangan petani yang menanamnya dan lingkungan di mana yang ditanam menyebar dari Barat ke Timur dari Kepulauan Indonesia. Setiap ekosistem dan tanah Indonesia telah diciptakan untuk kopi dengan profil cupping unik sesuai dengan tempat tumbuhnya kopi.

Misi

  • Meningkatkan mutu (Quality), Jumlah (Quantity) dan Harga Pasar (Market Price) kopi spesialti Indonesia.
  • Merupakan forum yang efektif sebagai mediator dan fasilitator bagi semua anggota yang terlibat untuk menghasilkan pendapatan dan kehidupan yang lebih baik.
  • Membantu pembelajaran/edukasi di tingkat budidaya, proses, Sertifikasi Uji Citarasa (Q dan R Grader), sertifikasi biji kopi (Q Coffee License) serta pemasaran kopi spesialti Indonesia di pasar lokal dan Internasional.

Membership

SCAI membership will give you greater access to our worldwide Speciality Coffee community through our education programme, events and competitions.